ОСТАННІ НОВИНИ

Німеччина розслідує викрадення інспекторів ОБСЄ у Слов`янську

|

Генеральний прокурор Німеччини відкрив слідство за фактом викрадення в Україні німецьких військових інспекторів ОБСЄ. Про це повідомив речник Генпрокуратури Німеччини, повідомляє Німецька хвиля.

Жодних подробиць з огляду на слідство, яке ще триває, не повідомляється.

Генпрокуратура ФРН долучається до справ про викрадення німецьких громадян за кордоном у тих випадках, коли йдеться про злочини проти внутрішньої або зовнішньої безпеки держави.

Як відомо, міжнародна групу спостерігачів ОБСЄ була викрадена сепаратистами у Слов`янську 25 квітня.

На початку травня їх звільнили з полону. При цьому до звільнення долучився переговорник президента РФ Володимира Путіна – Володимир Лукін, який прибув напередодні у Донецьк з «візитом приватної особи». Він зустрівся із Пономарьовим та оголосив, що усі затримані сепаратистами заручники з місії ОБСЄ звільнені без жодних умов.

Самопроголошений «мер» Слов`янська В`ячеслав Пономарьов раніше називав захоплених інспекторів ОБСЄ «військовополоненими»,  яких хотів обміняти  на своїх однодумців, раніше затриманих владою.

Після звільнення з полону військові інспектори розповіли, що сепаратисти тримали заручників перші дві доби у підвалі зі зв`язаними руками та зав`язаними очима.

«Важко почуватися «гостем», перебуваючи під постійним наглядом людей з пістолетами», – зазначили представники місії ОБСЄ.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *