ОСТАННІ НОВИНИ

Ярош на другому плані. Тепер на Сході лякають Ляшком

|

Гіперактивність нардепа Олега Ляшка на ниві радикального патріотизму пояснюється намаганням створити зі скандального політика нову жахалку для жителів Донбасу, яка замінить міфічний «Правий сектор» на чолі з Дмитром Ярошем

Після того як «Правий сектор» зусиллями російських пропагандистів перетворився з маловідомої і нечисельної організації, впливовість якої прагнула до нуля, в страшну силу, озброєну танками, гелікоптерами і лютою ненавистю до всіх, хто не говорить українською, деяких жителів Донбасу, що звикли сліпо вірити російським телеканалам, охопила справжня паніка. Життя цих людей перетворилося на вічне очікування каральних загонів поплічників Яроша, попри те що останні існували лише в інформпросторі та їхній хворобливій уяві. Але час минав, а єдиним доказом реальності бойовиків «Правого сектору» виявилася славнозвісна незнищенна «візитка Яроша». 

«Правий сектор» він як чупакабра – ніхто його не бачив, але усі бояться», – красномовно пояснив ситуацію один з командирів загону «Азов» МВС України Ярослав Гончар.

З наближенням президентських виборів міфічність «правосеків» виглядатиме все більш переконливою, оскільки абсолютно очевидно, що Ярош набере очікуваний мізер голосів, впритул наблизившись тим самим до політичного небуття. Тому перед силами, зацікавленими в подальшому роздмухуванні вогнища сепаратизму на Сході, конче повстало питання створення нової «чупакабри» не менш страшної, ніж попередня. На цю роль як ніхто підійшов юний «український Жириновський» скандальний лідер «Радикальної партії Олега Ляшка» Олег Ляшко. Колишній БЮТівець, вигнаний з «Батьківщини», одразу ж обрав собі роль політичного «фріка», постійно провокуючи скандали та бійки, чим лише закріпив свою скандальну популярність.

Ляшка неодноразово звинувачували у співпраці з регіоналами, пов’язуючи з Рінатом Ахметовим та Сергієм Льовочкіним. Певним підтвердженням цього була постійна участь «радикала» в програмах Савіка Шустера на контрольованому «газовиками» «Інтері». Сам Шустер виправдовувався тим, що Ляшко – це «перець», покликаний додати гостроти ефіру, і своїми скандалами забезпечує програмі високі рейтинги. Ляшко також явно не відчував нестачі коштів на власну політичну рекламу, попри те, що сам не є серйозним бізнесменом, і в його партії таких не спостерігається.

Під час окупації Криму та сепаратистських рухів на Донбасі Ляшко, не будучи ані військовим, ані правоохоронцем, не вилазить з гарячих точок, регулярно викладаючи в мережу відео своїх «подвигів». Так, в Луганську Ляшко влаштував показове затримання одного з лідерів місцевих сепаратистів Арсена Клінчаєва, під Маріуполем так само показушно допитує затриманого «міністра внутрішніх справ ДНР» Ігоря Какідзянова. Згодом ЗМІ розповсюдили інформацію, що Ляшка у Маріуполі було схоплено терористами, але вона досить швидко виявилася неправдивою.

У такий спосіб Ляшко намагається представити себе, як активного учасника Антитерористичної операції, попри те, що не має до неї жодного стосунку. Але активність «радикала» уже приносить перші дивіденди. Терористи почали говорити про «батальйони Ляшка», які начебто діють на Донбасі проти мирних жителів і «донецького народу». При цьому ніхто навіть не намагається пояснити, звідкіля в підпорядкуванні у позафракційного народного депутата взялися частини регулярної армії.

Більше того, окрему увагу Ляшку приділив і головнокомандувач терористів Слов’янська, а за сумісництвом офіцер ГРУ, Ігор Гіркін на прізвисько «Стрілок». У своєму зверненні щодо підпорядкування всіх силовиків Донецької області йому «батальон Ляшка» міститься поруч з загонами «Правого сектору», які терорист вимагає затримати і роззброїти, а в разі спротиву обіцяє знищувати.

В російських ЗМІ Ляшко вже не менш популярний ніж Ярош, але йому придумали і нові “демонічні” риси – росіяни поновили справу про те, що в 2012 році Ляшко начебто намагався вивезти в Туреччину двох хлопчиків і домагався їх. Отже від нової “чупакабри” жителям Сходу треба берігти і своїх дітей. До речі, по іміджу Ляшка в інших частинах України це не вдарить, адже, там усі знають брехливість російських ЗМІ і їх ці опуси швидше переконають українських фанатів “Правого сектора” у тому, що для Росії тепер ворог  №1 головний “радикал”. 

Отже Ляшка уже поставили в один ряд з «Правим сектором», а дуже скоро і взагалі замінять останнього Ляшком. Тим більше, що, на відміну від пасивного Яроша, лідер Радикальної партії імені себе активно підігрує Москві в реалізації цього сценарію і навряд чи не розуміє цього.

 espreso.tv

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *