ОСТАННІ НОВИНИ

Відома кількість убитих терористами людей

|

Від вогнепальних поранень, які завдали бойовики, що діють на сході України, загинули 78 осіб.

Про це в ефірі “5 каналу” заявив начальник Головного управління Генпрокуратури з нагляду над дотриманням законів у кримінальному провадженні Микола Гошовський.

“Через безвідповідальне ставлення до виконання службових обов`язків багато зброї потрапило до сепаратистів і терористів. У нас ситуація, коли в Луганській області заволоділи більше, ніж двома тисячами одиниць зброї. Ця зброя почала активно використовуватися. На даний час ми можемо констатувати, що загинуло 78 людей від застосування вогнепальної зброї, яка потрапила до рук терористів”, – заявив Гошовський.

Також він зазначив, що терористи захоплюють заручників. “У нас 125 випадків захоплення заручників”, – сказав він.

За його словами, найбільшим “досягненням” сепаратистів на Сході України є лише “ускладнення криміногенної ситуації”.

У свою чергу начальник Головного управління Генпрокуратури з нагляду над дотриманням законом у військовій сфері Петро Візнюк наголосив, випадків скоєння злочинів українськими військовими щодо мирних жителів під час проведення АТО не зафіксовано.

“Скоєння злочинів щодо мирного населення не зафіксоване, такого немає. Військовослужбовці Збройних сил, Національної гвардії, прикордонники виконують свої обов`язки, функції згідно закону в рамках антитерористичної операції, вони виконують лише заплановані операції”, – заявив він.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *