ОСТАННІ НОВИНИ

МВС: Одеська трагедія – це спланована операція екстремістів

|

10 осіб, які погодилися співпрацювати зі слідством щодо трагедії, що сталася 2 травня в Одесі, підтвердили: екстремісти готували цю операцію, щоб дестабілізувати ситуацію в області.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Чеботар, цитує його прес-служба.

За його словами, наразі триває процес розслідування справи, продовжуються резонансні затримання.

“Можу констатувати про те, що 10 осіб, а сьогодні, напевно, вже й більше, виявили бажання співпрацювати зі слідством. Вони підтверджують те, що екстремісти дійсно готували цю операцію з метою дестабілізації ситуації в Одеській області“, – підкреслив Чеботар.


За його словами, є підстави вважати, що в Одесі діяла спеціально організована злочинна група екстремістів.

Події в Одеській області, на його думку, були сплановані і розвивалися паралельно з подіями на Сході України. Метою дій зловмисників, вважає Чеботар, була дестабілізація ситуації в Одесі, яка є дуже важливим форпостом на Півдні України.

“У зв’язку з цим я хотів би сказати, що працюють всі служби, в тому числі – направляються додаткові сили з Києва для того, щоб прискорити розгляд цього питання. Щоб громадськість як Одеси, так і всієї України знала, хто і що зробив для того, щоб сталася ця біда“, – зазначив він.

Як відомо, в Одесі 2 травня проросійські сепаратисти напали на українських футбольних фанів, була перестрілка. Пізніше фанати, а також звичайні одесити, обурені нападом, погнали сепаратистів до Куликова поля, де був їхній табір. Сепаратисти сховалися в Будинку профспілок, який знаходився на площі.

Там сталася пожежа.

Прихильники єдиної України намагалися допомогти сепаратистам, які опинилися в будівлі, проте всіх врятувати не вдалося.

Станом на 12 травня, в сутичках в Одесі загинули 48 людей.

Українська правда


 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *