ОСТАННІ НОВИНИ

Учасники антитерористичної операції прирівняні до учасників бойових дій

|

Сьогодні, 6 травня, під час закритого засідання парламенту було ухвалено закон № 4815 щодо внесення змін до Закону “Про статус ветеранів війни і гарантії їхнього соціального захисту” (щодо учасників бойових дій, які брали участь в антитерористичній операції). За відповідне рішення проголосував 251 народний депутат. Про це інформує сайт Міноборони України, передає кореспондент Львівського порталу.

Прийняттям документу Верховна Рада України поширила на учасників антитерористичної операції статус учасників бойових дій.

“Відповідно до пункту 19 статті 6 Закону України “Про статус ветеранів війни і гарантії їхнього соціального захисту”: Учасниками бойових дій визнаються: військовослужбовці Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Державної прикордонної служби України, особи рядового, начальницького складу і військовослужбовці Міністерства внутрішніх справ України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також брали участь в антитерористичній операції. Перелік осіб, що є учасниками бойових дій та брали участь в антитерористичній операції, визначаються Кабінетом Міністрів України”, – йдеться у документі. 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *