ОСТАННІ НОВИНИ

Львів запрошує на виставку «Олімпійська писанка-2014»

|

У Львівському державному університеті фізичної культури (читальна зала 2-го поверху, вул. Костюшка, 11) відкрилася унікальна виставка робіт ІІІ-го творчого конкурсу «Олімпійська писанка». Конкурс не має аналогів в Україні та світі. Про це Львівському порталу повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Організатором заходу є культурно-мистецький відділ ЛДУФК. Виставка триватиме до 15 травня. У цей день відбудеться нагородження переможців, презентація електронного каталогу кращих робіт.

Учасниками конкурсу є учнівська та студентська молодь із різних куточків України, зокрема із Львівської області: Львова, Золочева, Стрия, Дрогобича, Сокаля, Бродів, Братківців, Яструбичів, Мостиськ, Лапаївки; Івано-Франківської області: Галича, Косова, Долини, Городенки, Акрешорів та ін.

На виставці представлено понад 60 робіт, виготовлених у різноманітних техніках та художніх стилях. Роботи тематично пов’язані зі спортом, відображають фрагменти Ігор Стародавньої Греції та Олімпійських ігор сучасності, із мистецьким поглядом на перспективу проведення зимової Олімпіади 2022 року в українських Карпатах.

Партнерами проекту є низка організацій, зокрема Відділення НОК України у Львівській області.

«Із кожним роком ця мистецько-спортивна акція стає більш динамічною та широкою: збільшується кількість творчих робіт, росте мистецький рівень виконання, все вигадливішими стають техніки і задуми авторів. Роботи тішать усією градацією барв та ідей, утримуючи увагу глядача у руслі мистецької акції, а це поєднання спортивної тематики із традиційним українським народним мистецтвом», – зазначив керівник об’єднання народних майстрів та художників-аматорів при Львівському державному обласному центрі народної творчості і культурно-освітньої роботи Михайло Бондар.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *