ОСТАННІ НОВИНИ

На День міста Львовом пройде святковий парад

|

3 травня центром міста пройде святковий парад, у якому візьме участь близько 1600 осіб. Традиційно, парад розпочнеться з площі Адама Міцкевича, пройде проспектом Свободи, вулицею Памви Беринди та вийде на площу Ринок. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

У святковій ході візьмуть участь: Король Данило зі своєю королевою, різноманітні творчі колективи Львова, барабанщиці, шкільні колективи, спортивні організації, велосипедисти, представники декількох байкерських клубів, клуб ЗАЗ «Козак», стародавні лицарі в обладунках. Як повідомили в управлінні культури, загалом буде понад 1600 учасників пішого параду, 110 байкерів та 33 ретро-автомобілі. До урочистої ходи можуть долучитись як жителі, так і гості міста.

Також під час параду планують виділити окрему колону для дітей, які на шнурочках будуть тягнути за собою іграшкову військову техніку. Цією акцією намагатимуться показати абсурдність війни.

«Ми проводимо святкування Дня міста у такий не простий для країни час. Люди знаходяться у постійний напрузі і нам видається дуже важливим нагадати, що усі ми люди і що у війну потрібно бавитись лише в дитинстві, а коли ми стаємо дорослими – забавки у війну дуже небезпечні і такого просто не повинно бути.

Тому запрошуємо усіх батьків з дітками, які мають іграшкові танки, машинки, гармати прийти та долучитись до нашого параду, провести на шнурочках ці смішні іграшки і показати дорослим, що війна – це забавка для дітей», – наголосила Ірина Магдиш, заступник начальника управління культури ЛМР.

Святковий парад традиційно закінчиться на площі Ринок передачею ключа від міста та підняттям штандарту над Ратушею.

Після параду о 12:00 годині у Львівській міській раді пройдуть урочисті збори, під час яких буде проведено нагородження заслужених громадян Львова та інші урочистості, присвячені Дню міста.
Фото: galinfo.com.ua 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *