ОСТАННІ НОВИНИ

Делегація зі Львова взяла участь у слуханнях щодо верховенства права в ООН

|

Завершилися слухання в ООН щодо дотримання принципів верховенства в органах державного управління. Учасниками слухань були представники місій держав-членів ООН, програми розвитку Організації об`єднаних націй, Академії державного управління імені Ф. Бернадотта (Швеція) та національні координатори пілотних проектів країн-учасниць. Україна була представлена двома делегаціями – зі Львова та з Криму. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

На слуханнях обговорювалися питання дотримання принципів верховенства права у різних країнах, презентувалися результати пілотних проектів вимірювання верховенства права в Україні, Філіпінах і Сіера-Леоні. Олег Березюк, директор департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради, підкреслив актуальність та важливість порушення питання верховенства права в Україні у цей складний час.

«Врахування принципів верховенства права у процесі державного управління та міждержавного співробітництва є важливою аксіомою, яку не можна ігнорувати при жодних політичних умовах. Те, що відбулося і продовжує відбуватися в Україні – це порушення базових прав людини, цілковите уникання міжнародного правового поля», – зазначив директор департаменту гуманітарної політики ЛМР Олег Березюк.

Львів презентував результати тестування інструментарію вимірювання верховенства, до якого були залученими і працівники ЛМР, і мешканці міста.

«Методологія, розроблена ПРООН та академією ФБ, була протестована у Львові ще декілька років тому. Вона є унікальним та важливим інструментом здійснення державного управління, враховуючи принципи верховенства права, на різних його рівнях. Базовим принципом інструментарію є розуміння того, що мешканець є не лише об`єктом здійснення врядування, а активним висувачем вимог, повноцінним партнером у процесі публічного менеджменту», – зазначила національний координатор проекту, керівник програми аналізу та досліджень Інституту міста, Мар`яна Малачівська-Данчак.

Досвід Львова буде врахованим при адаптації методології дослідження принципів верховенства права. Розробники планують реалізувати аналогічні проекти і у інших містах України, а Львів зможе використовувати запропонований інструментарій для вимірювання рівня верховенства права і у подальшому.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *