ОСТАННІ НОВИНИ

На Личаківському цвинтарі відреставрують браму 19 століття

|

Як розповів директор ЛКП «Музей «Личаківський цвинтар» Михайло Нагай, тривають ремонтно-реставраційні роботи головної вхідної брами Личаківського цвинтаря від вул. Мечнікова. Про це Львівський портал поінформували у прес-службі Львівської міськради.

Брама була встановлена ще вкінці 19 ст. Зокрема, ремонтують металеву та кам’яну частини брами. Роботи планують завершити вкінці літа цього року.

На цей час планують завершення ремонту бетонної цегляної огорожі Личаківського цвинтаря від вул. Черемшини та цегляної огорожі від вул. Мечнікова.

Також цього року заплановано відремонтувати пам’ятники Йосифа-Михайла Вітошинського – генерал-майора Австро-Угорської армії, генерал-хорунжого УГА, Лева Сосновського – українського діяча, члена Ставропігії, заступника голови Головної Руської Ради та Григорія Врецьони – українського педагога, редактора та видавця.

«Вже піднято та вирівняно 128 пам’ятників, що перебували в аварійному стані. Загалом, у цьому році плануємо підняти та вирівняти 350 таких пам’ятників», – зазначив Михайло Нагай.

Також заплановано замощення алеї базальтовою бруківкою на території найстарішої частини цвинтаря між полями №6 та замощення алеї бетонною бруківкою на території, прилеглій до нижнього рівня Меморіалу УГА. Буде виконано благоустрій території між полями №76, 79 та території біля Пам’ятної Стіни на честь зустрічі президентів України і Польщі у 1999 році (поле №49).

Крім того, на території Личаківського цвинтаря планують влаштувати 7 трав’яних газонів.

ФОТО: photo.i.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *