ОСТАННІ НОВИНИ

У період травневих свят прикордонники пильніше охоронятимуть кордон

|

Зважаючи на доволі складну військову-політичну ситуацію в Україні, Державна прикордонна служба і в період травневих свят продовжуватиме посилено охороняти державний кордон. Про це Львівському порталу повідомили у відділі з питань взаємодії зі ЗМІ Адміністрації ДПСУ.

Для цього залучаються додаткові прикордонні наряди у пунктах пропуску та поза ними, ділянки кордону прикрито технічними засобами спостереження, проводиться інженерне облаштування кордону, активізовано взаємодію з представниками СБУ та інших правоохоронних органів.

Усі заходи направлені на здійснення безперебійного оформлення громадян в пунктах пропуску без зниження безпекової складової та забезпечення недоторканності державного кордону України. Зокрема нагадуємо, що з метою недопущення проникнення на територію України радикально налаштованих осіб суттєво посилено прикордонний контроль окремих категорій громадян, які в’їжджають в Україну.

Крім того зазначаємо, що території прикордонних підрозділів та пункти пропуску є територіями постів. Тому, у разі спроб їх захоплення чи блокування, співробітники Державної прикордонної служби діятимуть реагуючи на обстановку і в повному обсязі виконуватимуть поставлені завдання. За необхідності, відповідно до чинного законодавства України та статуту Збройних сил України, прикордонники будуть змушені застосувати вогнепальну зброю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *