ОСТАННІ НОВИНИ

1 травня завершується термін подання кандидатур до складу дільничних виборчих комісій

|

Як відомо, 25 травня пройдуть позачергові вибори Президента України. Згідно із Законом України “Про вибори Президента України” не пізніш як за двадцять три дні до дня виборів (до 1 травня включно) відбувається подання кандидатур до складу дільничних виборчих комісій щодо організації підготовки і проведення виборів Президента України. Про це повідомив начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Львівської обласної державної адміністрації Федір Алєйніков, поінформувала Львівський портал прес-служба ЛОДА.

Право подання кандидатур до складу ДВК (по одній особі до однієї виборчої комісії від одного кандидата) мають кандидати на пост Президента України.

Сама ж дільнична виборча комісія утворюється відповідною окружною виборчою комісією до 6 травня включно у складі голови, заступника голови, секретаря та інших членів комісії у кількості не менше дванадцяти осіб. На виборчих дільницях, де кількість виборців не перевищує п’ятдесяти осіб, дільнична виборча комісія може утворюватися у складі голови, секретаря та двох – чотирьох членів комісії.

Перше засідання виборчої комісії скликається не пізніш як на другий день після дня її утворення, а наступні – за необхідності.

Всього на території Львівської області буде утворено 2144 виборчих комісій. Загальна кількість членів комісії складає 32 тис. чол.

Громадяни України, які мають право голосу, можуть брати участь у роботі виборчих комісій як їх члени, а також у проведенні передвиборної агітації, здійсненні спостереження за проведенням виборів Президента України та інших заходах у порядку, визначеному законами України.

Додамо, що виборчій комісії та її членам забороняється агітувати за чи проти кандидатів на пост Президента України, а також публічно оцінювати діяльність кандидатів на пост Президента України та партій – суб’єктів виборчого процесу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *