ОСТАННІ НОВИНИ

Махніцький знає, як швидше повернути в Україну вкрадені Януковичем мільярди

|

Україна знає, як пришвидшити повернення з-за кордону мільярдних коштів, украдених в українського народу та виведених злочинним шляхом до чужоземних держав. Про це під час прес-конференції в Лондоні в рамках Українського форуму з питань повернення активів заявив керівник української делегації, виконувач обов’язків Генерального прокурора України Олег Махніцький, – повідомляє Львівському порталу прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

За словами керівника Генпрокуратури України, нині у суспільства є високі очікування щодо повернення у найближчій перспективі награбованого в держави й народу. Ця стандартна процедура є тривалим процесом, але гроші потрібні українській економіці вже сьогодні. Втім, Україна не збирається лише чекати на багатоетапне, крок за кроком, проходження формальних міжнародних процедур. Як наголосив Олег Махніцький, слідство відбуватиметься не лише в Україні.

Як повідомив очільник Генеральної прокуратури, на прохання української сторони розслідування проходитиме паралельно в інших країнах. «І для цього ми готові поділитися усією необхідною інформацією з зарубіжними колегами. Нерідко в них є більше можливостей і ресурсів для розслідування», – сказав Олег Махніцький, наголосивши: «У цьому важливо досягти встановлення довірливих неформальних контактів між слідчими службами різних країн, що збереже нам чимало часу». Повернення в Україну коштів злочинців, за словами Генерального прокурора, – це справа не тільки самої України, а й справа боротьби з корупцією в усьому світі.

Фото: Гентпрокуратура України 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *