ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові стартує Всеукраїнський Форум Громадських Ініціатив

|

Завтра у Львові стартує Всеукраїнський Форум Громадських Ініціатив. Завдання Форуму – виробити та поширити пріоритетні напрямки діяльності громадянського суспільства в актуальних умовах; сформулювати основні вимоги суспільства щодо розвитку країни адресовані Парламенту, Кабінету Міністрів України, кандидатам у Президенти; налагодити нові ефективні комунікації між громадськими активістами різних частин країни. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

«Я бачу покоління теперішньої молоді. Я бачу їхні очі, які горять свободою, почуттям гідності. У мене в молодості такого не було. Ми стихійно вибухали протестами для того, аби хоч якось впоратись з режимом. Натомість сьогодні молодь має реально конструктивні пропозиції до влади. Майдан для мене був визначною подією. Адже саме тоді я відчув результат своєї роботи впродовж життя, коли побачив на Майдані справді сильних та розумних, а основне вільних людей», – каже Мирослав Маринович, політв’язень, проректор Українського Католицького Університету.

У перший день Форуму, 29 квітня, учасники працюватимуть за новітнім соціальним методом динамічних мереж. Цей метод дозволить у великих групах безконфліктно приймати рішення щодо основних аспектів політики у країні.

«Ця методика є необхідною для Форуму, адже подія розрахована на більш, ніж сто осіб. Метод динамічних мереж на системному рівні блокує міжгрупові конфлікти і утримує учасників в зоні співробітництва. Також ця методика дозволяє висловитись і брати участь в обговоренні абсолютно усім. В наслідок кількагодинної плідної праці – формується дружня робоча атмосфера, яка стимулює прийняття рішень. Також всі учасники володіють повним обсягом інформації і можуть активно впливати на кінцеві рішення. В ідеалі так мали б працювати посадовці, адже у малих групах відбуваються основні корупційні процеси, проте сьогодні ця схема доступна лише громадськості», – каже Тарас Плахтій, голова Центру розвитку культури та української самоорганізації.

Форум охопить найширші спектри питань – від проблем військової мобілізації у сучасних умовах, до застосування методів прямої демократії у містах. Також на Форумі буде представлена робота експертів Києво-Могилянської Академії щодо електронної демократії.

«У теперішній нелегкий час для країни основне правильно і чітко розставити пріоритети. Консолідуватись і з чіткими пропозиціями звертатись до влади. Може здатись, що сьогодні не до переговорів та реформ, адже ситуація на Сході та Півдні щодня погіршується. Але зміни на краще у майбутньому залежать від кожного з нас, потрібно підбити підсумки роботи і глянути на вже досягнуте. Громадськість з усієї України потребує чіткого плану дій, який ми і спробуємо сформувати на Всеукраїнському Форумі Ініціатив», – каже Віталій Загайний, керівник Громадського Об’єднання Центр Громадянських Ініціатив.

Форум проходитиме у форматі пленарних засідань, панельних дискусій, динамічної мережі. Організатори запросили представників з усієї України – перевага надається учасникам Сходу та Півдня. Вже сьогодні на участь зареєстровано більше семи десятків осіб з усієї України. За результатами Форуму передбачено прийняттям Резолюції, на підставі якої будуть розроблені звернення Форуму до органів влади, різних суспільних інститутів та груп.

«Сьогодні час перейти від круглих столів, приймати конкретні рішення та брати на себе відповідальність. Вектори руху давно визначені – це реформування країни, робота у сфері прав людини, антикорупційні та люстраційні заходи. Більшість ініціатив успішно працює сьогодні в Києві, багато людей віддають увесь свій час на волонтерських засадах. Тому наша задача – віднайти активних людей в інших регіонах і дати інструменти громадського контролю в руки на місцях», – каже Оля Євстігнєєва, координатор Форуму.

Також для усіх охочих з усіх куточків України – передбачена пряма трансляція заходу в Інтернеті за посиланням: http://tvoemisto.tv/on-line/

Учасники форуму – це  громадські лідери та активісти, представники органів самоорганізації населення, студентського самоврядування, асоціацій громадських об’єднань, лідери громадянських рухів, депутати місцевих рад, політологи, соціальні технологи, суспільствознавці, експерти.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *