ОСТАННІ НОВИНИ

Львів боротиметься за титул міста літератури

|

Львів боротиметься за титул «Місто літератури ЮНЕСКО». Львівська міська рада подаватиме заявку на участь в конкурсі від всесвітньої організації – повідомили Львівському порталу у прес-службі Львівської міської ради.

Подання Львова уже схвалили Дублін, Единбург, Норвіч, Мельбурн та Краків. Підтримала Львів і низка українських організацій: Національна спілка письменників України, Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів, Українська бібліотечна асоціація, ГО «Культурний формат», Українська асоціація культурологів та Державне науково-виробниче підприємство «Картографія».

Робота над аплікацією тривала з кінця жовтня до кінця березня. «Це абсолютний рекорд серед усіх міст-претендентів. Ставши «Містом літератури», Львів буде включений до літературних туристичних маршрутів мережі. Мешканці багатьох країн, що цікавляться літературою, будуть поінформовані про появу нового цікавого об’єкту на карті їх зацікавлень і зможуть відкрити для себе понад 100 цікавих письменників, чиї життя і творчість пов`язані зі Львовом», – розповіла Олександра Коваль, президент ГО «Форум видавців».

«Місто літератури ЮНЕСКО» – це частина мережі Креативних міст, яка почала працювати у 2004 році. У попередні роки містом літератури ставали Краків (2013), Норвіч (2012), Рейк’явік (2011), Дублін (2010) та інші. У рамках цієї мережі кожного року визначаються також міста кіно, музики, дизайну, гастрономії та інші.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *