ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни Львова зібрались та об’єдналися

|

27 квітня на меморіалі жертвам Талергофу на Личаківському цвинтарі відбулась панахида за усіма, хто в 1914-1918 роках прийняв муки та загинув у перших у Європі концентраційних таборах, розташованих в австрійських містечках Терезин та Талергоф. Про це Львівському порталу повідомили у новоствореній громадській організації «Росіяни Львова».

Після урочистого заходу, присвяченого 100-річчю Талергофської трагедії, внаслідок якої загинуло понад 30 тисяч галичан, у залі готельного комплексу «Еней» зібралися представники організацій російської громади Львова та інтелігенції, представники ветеранських організацій.

Обговоривши ситуацію в державі, представники російської громади Львова вирішили створити громадську організацію «Росіяни Львова», завданнями якої будуть, насамперед, збереження, примноження та популяризація духовних та культурних цінностей російського народу в їх гармонійному поєднанні з культурою українського та інших народів України.

Керівниками організації присутні одноголосно вирішили обрати Кирила Арбатова, Ігора Корчевського та Тетяну Швецову – громадських діячів, які представляють росіян Львова в Громадській раді при Львівській обласній державній адміністрації.

Почесним головою ГО «Росіяни Львова» обрано заслуженого працівника освіти України, кавалера ордена Дружби Володимира Кравченка.   

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *