ОСТАННІ НОВИНИ

Марш вишиванок завершився

|

У Львові завершився марш вишиванок. Колона із 300 осіб фінішувала біля пам’ятника жертвам комуністичних злочинів, що знаходиться на площі Шашкевича. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу із місця події.

На площі Шашкевича відбувся короткий мітинг, на якому виступила один із організаторів маршу – Олена Тарасова-Незабутка.

«В моєму рідному місті ніхто й ніколи не заборонить молодим людям ходити у вишиванках», – сказала вона.

Зазначимо, що молоді учасники акції дещо агресивно поставились до місцевих журналістів та представників мерії, які забороняли виносити попереду колони транспорант із зображенням загиблої «Небесної сотні» та вояків девізії СС “Галичина”. Молоді люди не сприймали аргументів, що їхні дії із поєднанням героїв дивізії та загиблої сотні використають для спотворення інформації у російських ЗМІ.

Варто також додати, що організатори акції обіцяли мовчазну й пам’ятну ходу. Натомість впродовж усього маршу колона гучно скандувала: «Слава Україні! Героям Слава!», «Слава нації! Смерть Ворогам!», «Схід і Захід разом!» та інше. Окрім того, сама організаторка – Олена Тарасова-Незабутка не є корінною львів’янкою, а уродженкою Вінниці.

Нагадаємо, що сьогодні, 27 квітня, у Львові відбудеться так званий «Марш вишиванок» на честь вояків дивізії СС «Галичина» і «Небесної сотні». Заявку на проведення акції до Львівської міськради подала маловідома організація «Срібна земля». З цього приводу своє обурення вже висловила низка організацій, безпосередньо пов’язана з Майданом.

Також повідомлялось, що сьогодні у Львові очікують на провокації від «Свободи».

Відтак, охорону громадського порядку у місті Львові під час масових заходів 27 – 28 квітня забезпечуватимуть працівники СБУ. Допомагатимуть СБУшникам активістами громадських організацій: «Самооборона Львівщини», «Автосотня», «Варта-1», «Народна Самооборона», «Афганська сотня» та «Правий сектор».

Начальник СБУ Львівщини припускає, що будь-яка провокація у Львові може призвести до вторгнення російських військ.

Фото: Святослав Драбчук 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *