У Львові біля пам’ятника Бандері – юні велосипедисти і самооборонівці

|

На цей час на площі біля пам’ятника Степанові Бандері у Львові знаходиться близько трьох десятків активістів самооборони Львівщини під керівництвом депутата ЛМР від «Народного руху України» Валерія Веремчука.

Як інформує кореспондент Львівського порталу, активісти самооборони «озброєні» раціями, а також для впізнання мають пов’язані на рукавах жовто-сині стрічки.

Під час маршу вишиванок самооборонівці планують розійтись по периметру площі перед пам’ятником, аби контролювати ситуацію та не допускати ймовірних провокацій.

Наразі площа не відрізняється від звичайного вихідного дня. Діти катаються на роликах та велосипедах, старші люди відпочивають на лавочках.

Варто також додати, що на самій площі перед пам’ятником Бандері не видно правоохоронців, однак довкола неї у парку та скверах силовиків чимало.

Нагадаємо, що сьогодні, 27 квітня, у Львові відбудеться так званий «Марш вишиванок» на честь вояків дивізії  «Галичина» і «Небесної сотні». Заявку на проведення акції до Львівської міськради подала маловідома організація «Срібна земля». З цього приводу своє обурення вже висловила низка організацій, безпосередньо пов’язана з Майданом.

Також повідомлялось, що сьогодні у Львові очікують на провокації від «Свободи».

Відтак охорону громадського порядку у місті Львові під час масових заходів 27 – 28 квітня забезпечуватимуть працівники СБУ. Допомагатимуть СБУшникам активістами громадських організацій: «Самооборона Львівщини», «Автосотня», «Варта-1», «Народна Самооборона», «Афганська сотня» та «Правий сектор».

Начальник СБУ Львівщини припускає, що будь-яка провокація у Львові може призвести до вторгнення російських військ.

Джерело фото: Радіо Свобода 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *