ОСТАННІ НОВИНИ

Розслідування справи про розстріл “майданівців” знаходиться у найактивнішій фазі

|

Генпрокуратура розглядає версії, що до розстрілу людей на Майдані, могли бути причетні українські правоохоронці, представники спецслжб Росії, а також організовані злочинні групи

Про це у програмі «Вечір з Миколою Княжицьким» на телеканалі Еспресо.TVрозповів заступник генерального прокурора Олексій Баганець.

“Нині достовірно встановлено, що в дні розстрілу людей на Майдані на території України були представники спецслужб Росії. Ми нині перевіряємо, чи вони були причетні, чи могли бути причетні до застосування вогнепальної зброї до майданівців.”, – зазначив Баганець.

За його словами, вже розкрито вбивство журналіста Веремія.

“Ми знаємо не тільки хто вчинив його вбивство, ми вже знаємо, хто брав участь в його вбивстві. Це як мінімум п’ять чи шість осіб. Більше того – ми знаємо хто був замовник цих так званих «тітушек», а це не просто «тітушки», це члени організованих злочиннх угрупувань, в тому числі і з Донецької області, зокрема і такі, яких можна називати як «міжнаціональні злочинні угрупування», бо там не лише українці, і росіяни за походженням брали участь”.

Баганець також додав, що до діяльності цих організованих злочинних груп і для їхнього залучення для участі в цих подіях на Майдані були причетні працівники правоохоронних органів. “Тобто на сьогоднішній день по справі вбивства Веремія ми готуємо документи про об’явлення розшуку, про обрання міри запоміжного заходу у вигляді тримання під вартою ще як мінімум трьом особам, які нині за нашими даними є одними з учасників організації масових заворушень і в Донецькій, і в Луганській областях, може навіть і в інших південних областях. Це люди, які фінансуються окремими, будемо так говорити, особами, які зацікавлені в тому, щоб «роздмухати полум’я війни» в Україні, щоб була нестабільна обстановка”, – пояснив Баганець.

Він підкреслив, що справа по розстрілу людей і пораненню з вогнепальної зброї майданівців в лютому 2014 року – це незакінчене слідство: “Це слідство, на мою думку, знаходиться у найактивнішій фазі”.

Баганець також додав, що в розстрілах людей могли брати участь і не ідентифіковані станом на сьогодні люди: “Це ті ж «тітушки», це ті ж екс-працівники правоохоронних органів. Я навіть сьогодні припущу, що з урахуванням інформації, яку я вчора отримав від в.о. Генерального прокурора Олега Махніцького (інформація не просто оперативна, а з підтвердженням конкретних фактів), що в цьому могли брати участь і інші працівники правоохоронних органів (і у викраденні людей, і в побитті майданівців, і в побитті народних депутатів тощо). Тобто, нині, щоб Ви зрозуміли, об’єм слідства – він не сконцентрований лише на одному епізоді, факті, на одному дні, а ми змушені працювати по всіх версіях для того, щоб, дійсно, відновити всю картину, яка мала місце. Має також на життя версія, коли в нас є офіційни показання працівників правоохоронних органів, що, начебто, є такі снайпери, які одночасно ведуть вогонь і по працівникам правоохоронних органів, і по майданівцям. Виключити таку версію я теж не можу – вона теж має право на життя. Але потрібен час, і я думаю, що воно все стане на свої місця”.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *