ОСТАННІ НОВИНИ

Луганчани пофарбували дерева в синьо-жовті кольори (відео)

|

Луганська  молодь пофарбувала у синьо-жовті кольори кілька десятків дерев у центральному сквері міста. Акцію влаштували у суботу, під час чергового зібрання патріотичних сил на площі біля пам`ятника Тарасу Шевченку.

Основна мета – ще раз нагадати, що Луганськ – це українське місто, повідомляє Радіо Свобода.

«Вирішили до травневих свят підфарбувати дерева. Це актуально і святково. Хто знається на садівництві, знає, що на весні вапном підбілюють дерева, щоб не жучки, ніяка там напасть не роз`їдала їх. Можна аналогію провести… Нам теж треб трошки очистити місто, зробити його гарнішим, тому що є від чого зачищати. Як можемо, так і боремося. Не хочеться бачити триколори в місті. У Луганську немає місця російським прапорам, лише українським», – сказала одна з ініціаторів акції Марія Решетова.

За словами активістів, для фарбування вони використовували безпечні матеріали, які не зашкодять деревам ­– вапно та кольоровий пігмент на водній основі.

6 квітня у Луганську проросійські сили захопили і утримують будівлю обласного управління СБУ. На будівлі і барикадах вони вивісили прапори Росії.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *