ОСТАННІ НОВИНИ

«Приватбанк» приєднався до Національної системи масових електронних платежів

|

Національний банк України та ПАТ КБ “Приватбанк” підписали договір приєднання цієї банківської установи до Національної системи масових електронних платежів (далі – НСМЕП) на основі відкритих міжнародних стандартів. Це підтверджується відповідним свідоцтвом про членство та надання ліцензії на використання торговельної марки НСМЕП № 90 від 15 квітня 2014 року. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі НБУ.

Національний банк України в рамках виконання власної Стратегічної програми розвитку безготівкових роздрібних платежів в Україні на 2012 – 2014 роки здійснив масштабну модернізацію НСМЕП, результатом якої став перехід зазначеної системи на відкриті міжнародні стандарти платіжних систем.

Приєднання до НСМЕП лідера українського платіжного ринку свідчить, що під час реформування та модернізації платіжної системи Національний банк України врахував пропозиції та побажання учасників ринку платіжних систем щодо подальшого розвитку НСМЕП, застосував передовий світовий досвід розвитку національних платіжних систем.

Національний банк України докладає максимум зусиль для створення сучасної карткової платіжної системи, що відповідає вимогам платіжного ринку, упроваджує сучасні інформаційні технології та платіжні інструменти.

Довідково.

Протягом 2012 – 2013 років підключення до Центрального маршрутизатора і розрахунково-клірингового центру НСМЕП здійснила низка банків, зокрема ПАТ “Державний ощадний банк України”, ПАТ “Дельтабанк”, ПАТ АБ “Укргазбанк”, ПАТ “Державний експортно-імпортний банк України”, ПАТ “Імексбанк”, ПАТ “КБ “Хрещатик” та ПуАТ “Фідобанк”.

Використання технологій на основі відкритих міжнародних стандартів здійснюють банки – члени НСМЕП, що вже працювали в системі раніше, а також нові банки, серед яких ПАТ КБ “Приватбанк”, ПАТ “Райффайзен Банк Аваль”, ПАТ “Банк “Юнісон”, ПАТ “КБ “Аксіома”, ПАТ “Фінанс банк”, ПАТ “Комінвестбанк”, ПАТ “Банк Михайлівський” та ПАТ “Банк Національний кредит”.

ПАТ КБ “Приватбанк” є лідером українського ринку карткових розрахунків, який станом на 01.04.2014 емітував 31,7 млн. платіжних карток, встановив 19 787 банкоматів та 131 327 платіжних терміналів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *