ОСТАННІ НОВИНИ

Народний резерв Збройних Сил посилить обороноздатність України – Тягнибок

|

Створення поряд із боєздатною професійною армією народного військового резерву Збройних сил України на територіальній основі є одним із ключових напрямків для посилення обороноздатності та національної безпеки держави. Про це заявив лідер Всеукраїнського об’єднання «Свободи», кандидат на пост Президента України Олег Тягнибок під час сьогоднішньої зустрічі з громадою міста Козелець Чернігівської області, поінформувала Львівський портал прес-служба партії.

Під час зустрічі з очільником українських націоналістів жителі Чернігівщини, яка межує з ворожою Росією, цікавилися питанням обороноздатності держави. Для мешканців краю ця тема є особливо актуальною, адже в області нещодавно відбувся етап мобілізації до війська. Окрім того, на території Чернігівщини базуються вояки з інших областей. Своєю ж чергою, цивільні громадяни активно допомагають армії, адже мешканці прикордонної області розуміють: у разі відкритої війни з боку Росії напад окупанта буде спрямований зокрема й на сіверську землю, а тому українцям надважливо мати сильне і боєздатне військо.

Спілкуючись із громадою, Олег Тягнибок наголосив, що в протидії російській воєнній агресії Україна має покладатися перш за все на власні сили. Тому держава мусить створити усі можливості для залучення і навчання добровольців, які бажають допомогти захищати Вітчизну. А сьогодні таких патріотів, за словами свободівця, – сотні тисяч.

«Йдеться про цивільних громадян, які не перебувають на професійній військовій службі, але готові проходити регулярні військові навчання та, в разі потреби, залучатися до виконання бойових завдань. Саме з таких громадян за швейцарським зразком має бути сформовано народний військовий резерв армії на територіальній основі», – зауважив націоналіст.

Як зазначив кандидат у президенти, «Свобода» пропонує невідкладно на базах військових частин і військових комісаріатів розгорнути навчальні центри для широкомасштабного тренування таких добровольців.

Олег Тягнибок повідомив учасникам зустрічі, що «Свобода» внесла на розгляд парламенту відповідний проект постанови – «Про додаткові заходи щодо зміцнення обороноздатності України у зв`язку з агресією Російської Федерації», однак його ухвалення поки що гальмують народні депутати, які ще недавно входили до провладної більшості режиму Януковича.

«Зважаючи на таку позицію депутатів парламенту, пропоную невідкладно провести початкові двотижневі військові навчання для усіх добровольців, привести їх до військової присяги, взяти на облік у військовому резерві ЗСУ та підготувати до мобілізації у разі потреби. В перспективі резервісти мають проходити базові навчання тривалістю 3-6 місяців, а також щорічні тижневі курси перепідготовки», – заявив Голова ВО «Свобода».

Націоналіст переконаний, що в нинішніх умовах посилення агресії ворога саме народний військовий резерв може стати тією силою, яка зміцнить національну безпеку всередині держави та оперативно надасть необхідну підтримку армії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *