ОСТАННІ НОВИНИ

СБУшники на сході потрапили в "засідку" росіян

|

Група співробітників СБУ потрапила у засідку у Слов’янську 13 квітня під час координації своїх дій із представниками Міноборони України.

Про це розповів один із керівників Контррозвідки Віталій Найда журналістам на брифінгу в середу в Києві.

За його словами, на той момент антитерористична операція ще не починалася і співробітники Служби безпеки “здійснювали передислокацію” в рамках її підготовки.

“Те, що вони потрапили в засідку, свідчить про те, що на території Донецької та Луганської областей діє давно підготовлена, на жаль, агентурна мережа російських спецслужб. Російська сторона дуже активно і дуже давно готувалася до проведення подібних заходів на території нашої країни”, – заявив Найда.

За його словами, контррозвідлка мала відповідну інформацію про підготовку терористичної операції Росією ще минулого року – і тоді ж поінформувала колишнє керівництво СБУ про це, “однак цю інформацію було злочинно проігноровано”.

Пізніше джерела повідомили “Українській правді”, що працівники СБУ їхали на приватному автомобілі на зустріч із українськими військовими для наради щодо спільних дій в рамках антитерористичної операції. Вони не мали при собі бронежилетів та іншого екіпірування.

Днями у Слов`янську Донецької області вбили одного офіцера СБУ, троє дістали поранень: під час перестрілки загинув капітан спецпідрозділу СБУ “Альфа”, були поранені командир “Альфи” та полковник СБУ, а також співробітник МВС.

Найда заявив, що озброєний напад на співробітників спецпідрозділу “Альфа” СБУ у Слов`янську вчинила російська розвідувально-диверсійна група під командуванням офіцера спецназу ГРУ РФ Ігоря Стрєлкова.

“Перед прибуттям в Україну Стрєлков виїжджав до Москви, де отримував інструктажі щодо характеру діяльності на території України. З’ясовано, що члени розвідувально-диверсійної групи у складі понад 30 осіб під командуванням Стрєлкова вчинили озброєний напад на співробітників СБУ, під час якого загинув один співробітник СБУ і троє були поранені”, – сказав він.

“Перехоплені Службою безпеки України переговори між російськими диверсантами свідчать про те, що диверсійними акціями на сході України на сьогодні відкрито керують кадрові офіцери Головного розвідувального управління Генштабу Російської Федерації”, – додав представник контррозвідки.

За його словами, співробітники ГРУ Генштабу дають вказівки групам т.з. “самооборони”.

“Ці російські спецназівці – і ми це чітко встановили – захоплювали Верховну Раду та Кабінет міністрів Криму. Інструктор диверсантів, куратор терористів – інакше його назвати неможливо – позивний “стрілок” є кадровим співробітником ГРУ, його звуть Ігор Стрєлков”, – сказав Найда і додав, що той керував і акціями в Харківській області та в Одесі.

Українська правда“, “Інтерфакс-Україна”

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *