ОСТАННІ НОВИНИ

Україна та Польща домовилися про спрощення реверсу газу

|

Оператори сполучних газотранспортних систем України (ПАТ “Укртрансгаз”) та Польщі (Gaz-System SA) підписали додаток до операторської угоди, що уточнює порядок передачі виробничо-технічної інформації між компаніями. Про це повідомляє прес-служба НАК “Нафтогаз України”.

Таким чином, пояснюють у компанії, суттєво спрощується порядок оформлення добових обсягів природного газу, що постачається до України за реверсом через ГВС (газовимірбвальну станцію) Германовичі з території Польщі.

“Це рішення приводить домовленості між двома операторами у відповідність до норм європейського енергетичного законодавства. Завдяки цим змінам значно спрощується процедура імпорту газу в Україну”, – зазначив голова НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв (на фото).

Згідно з домовленістю, розподілення об`ємів буде здійснюватися у відповідності до Кодексу розподільчих мереж, за наступними принципами:

– добові об`єми, нараховані користувачам газотранспортних систем при поставці через ГВС Германовичі, дорівнюватимуть затвердженим номінованим об`ємам;

– різниця між сумарним номінованим об`ємом для всіх користувачів по кожному місяцю та фактичним об`ємом газу, поставленим через дану ГВС, розподілюватиметься між всіма користувачами пропорційно до їхніх затверджених номінованих об`ємів.

Повідомляється, що новий порядок діятиме із 14 квітня 2014 р.

Поставки газу в Україну через ГВС Германовичі вперше відбулися в листопаді 2012 р. Загальна пропускна спроможність для постачання газу в Україну на даній ГВС складає 1,5 млрд куб. м на рік.

РБК-Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *