ОСТАННІ НОВИНИ

Сепаратизм підтримує лише 18% жителів Донбасу

|

Сепаратистські ідеї сприймає лише незначна частина населення України. Навіть на Донбасі людей, що симпатизують ідеям лише 18%. Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного фондом «Демократичні ініціативи», передає Есперсо.TV.

Відповідно до результатів опитування, абсолютна більшість населення України – 89% – сприймають Україну як свою Батьківщину: від Західного регіону (97%) до Донбасу (89%).

Ідею відокремлення області (регіону) від України та приєднання до іншої держави в цілому по Україні підтримують 8% населення (найбільше – на Донбасі – 18%, найменше – у Західному регіоні – 0.5%),  Ідею створення незалежної держави на основі південно-східних областей загалом підтримують 11% населення України, на Півдні – 10%, Сході – 10%, на Донбасі – 18%, а ідею відокремлення  південно-східних областей та їх приєднання до Росії підтримують 9.5% населення Півдня, 11% населення Сходу та 27% населення Донбасу.

Лише 6% населення хотіли б, щоб їхня область вийшла зі складу України та створила свою незалежну державу, найбільше – на Донбасі (17%), найменше – на Заході (2%).

Хотіли б, щоб їхня область вийшла зі складу України та приєдналася до іншої держави 9% населення, найбільше – на Донбасі (24%). Причому це бажання у дончан зростає з віком: серед молоді до 30 років хотіли б від’єднати свою область і доєднати до іншої країни 13%, серед людей,  яким за 55 років – 29%.

Загальнонаціональне опитування населення України було проведене для ГС «Громадська варта» за участі Фонду «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва» з 16 по 30 березня 2014р. Усього було опитано 2010 респондентів у 24 областях, АР Крим та м. Києві за квотною вибіркою, репрезентативною за статтю, віком, освітою, регіонами і типами поселень. Похибка вибірки не перевищує 2.3%.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *