ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині викрито факт розкрадання державних коштів на суму майже 15 мільйонів гривень

|

На Львівщині правоохоронці викрили державне підприємство, яке закупило технологічне обладнання на суму понад 25 мільйонів гривень умисно завищивши його вартість. Загальна сума умисного завищення вартості обладнання становить майже 15 мільйонів гривень. Про це Львівському порталу повідомили у ВЗГ ГУМВС України у Львівській області.

Працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУ МВС України у Львівській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури викрили привласнення коштів одним з державним підприємств Львівщини під час закупівлі технологічного обладнання.

«Встановлено, що загальна сума умисного завищення вартості обладнання склала 14,7 мільйонів гривень. Окрім цього, виявлено, що у подальшому ці кошти було перераховано на рахунки суб’єктів підприємницької діяльності з ознаками фіктивності і таким чином їх виведено у тіньовий сектор економіки», – повідомив заступник начальника відділу Державної служби боротьби з економічною злочинністю Головного управління МВС України у Львівській області підполковник міліції Михайло Тесля.

Наразі правоохоронці доводять причетність службових осіб підприємства до розкрадання державних коштів.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *