ОСТАННІ НОВИНИ

Луганські сепаратисти заявляють, що не відступлять

|

Загарбники СБУ в Луганську заявили, що не відступлять. Вони вимагають референдум, гарантії власної безпеки і доводять, що виступають за єдність країни.

Олексій Корякін, один з учасників захоплення СБУ сказав, що переговори складні, обстановка напружена і відступати вони не будуть, передає журналіст Еспресо TV  з Луганська, якому вдалось поспілкуватися з тими, хто зараз перебуває у будівлі.

“Ми не хочемо відступати і не готові відступати, ми сказали своє слово і будемо стояти, нас же закликають, щоб ми відступили від своїх слів. Наша переговорна позиція – ми вимагаємо прийняття закону про референдум, і про те, щоб було прийняття рішення, щоб припинили переслідування бійців “Беркута” і ВВ і тих, кого затримали, тих людей, які виконували присягу. Ми були змушені це зробити. Мова йде не тільки про нас, а й про тих людей по всій країні. Ми говоримо, про території України, ми за цілісність нашої країни, прикро чути коли нас називають сепаратистами”, – сказав він.

Також, кореспондент інформує, що зараз  у 500-х метрах від будинку Луганської облради проходить мітинг прихильників незалежної єдиної України, близько 1000 осіб.

Нагадаємо, минулої неділі сепаратисти з російськими триколорами захопили в Луганську приміщення СБУ та зброю. Наразі 15 загарбників продовжують утримувати приміщення, представники влади ведуть із ними переговори. В той же час депутати облради підтримують вимоги сепаратистів щодо референдуму та амністії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *