ОСТАННІ НОВИНИ

Путін закликає Київ не перешкоджати йому "вирівнювати ситуацію" в Україні

|

Президент Росії Владімір Путін закликав владу в Києві утриматися від активних дій за тих умов, які склалися в Україні. Про це він сказав на урядовій нараді.

«Сподіваюся, що тимчасові виконувачі обов’язків не нароблять там нічого такого, чого не можна було б виправити», – заявив Путін.

Він додав, що в Україні відбуваються складні внутрішньополітичні процеси, і висловив сподівання, що ініціативи російського зовнішньополітичного відомства щодо «вирівнювання ситуації… матимуть наслідки, й результат буде позитивний».

Нагадаємо, держсекретар США Джон Керрі та глава МЗС РФ Сєргєй Лавров обговорили можливість проведення найближчим часом прямих переговорів між США, Росією, ЄС і Україною з питання пошуку мирного рішення української кризи. Попередньо, така зустріч планується наступного тижня.

Глава МЗС Російської Федерації Сєрєій Лавров заявив про необхідність залучення в переговорний процес представників півдня і сходу України.

Україна назвала таку вимогу неприйнятною.

В МЗС України заявили, що мають незаперечні докази того, що діяльність озброєних сепаратистів на Сході країни координує та організовує Росія.

Радіо Свобода

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *