ОСТАННІ НОВИНИ

Викладачі львівського вишу судяться зі студентом, який звинуватив їх у хабарництві

|

Заплановане на сьогодні судове слухання щодо студента Андрія Смика, який звинуватив двох викладачів юридичного факультету Львівського державного університету Внутрішніх Справ в хабарництві, – не відбулось. Про це інформує кореспондент Львівського порталу. Засідання перенесли на 7 травня.

Як пояснили у Шевченківському райсуді, слухання про студента-правдолюба, перенесли через те, що адвокат позивачів не зміг з’явитися сьогодні до суду. Причина – слухання в іншому суді. Сам Андрій Смик здивований рішенням суду, адже, за його словами, позивачі викладають на юридичному факультеті, мають адвокатську ліцензію, а тому цілком могли б відповідати за себе в суді самостійно.

Нагадаємо, студент юридичного факультету Андрій Смик виступив із заявою про корупцію в університеті Внутрішніх справ на зборах 4 курсу, на яких були присутні близько 400 студентів, викладачі та декан юридичного факультету. Андрій Смик звинуватив у хабарництві першого заступника декана Романа Максимовича, а також викладача Валерія Кір’якова.

Наприкінці березня Андрію Смику прийшла повістка за спільним позовом від обох викладачів, які звинуватили студента в злочині проти їхньої честі та гідності. У позовній заяві зазначено, що студент приніс викладачам душевні страждання, труднощі займатися викладацькою професією у майбутньому та розруху в сім’ї. За завдану шкоду позивачі хочуть отримати від  студента грошову компенсацію у розмірі  10 000 гривень та вимагають від нього привселюдного вибачення.

Неофіційно студенти юридичного факультету університету заявляють, що хабарництво у їхньому виші має місце, утім офіційно свідчити проти викладачів вони не наважуються.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *