ОСТАННІ НОВИНИ

Кримчани відмовляються від російського громадянства

|

Черги бажаючих зберегти українське громадянство в Криму зростають. Про це розповіла одна з перших кримчанок, що залишила собі українське громадянство, Єлизавета Богуцька, передає Радіо Свобода.

«Коли я приїхала у Федеральну міграційну службу, виявилося, що я була чи то другою, чи то третьою у черзі бажаючих відмовитися від російського громадянства. На сьогоднішній день черга налічує вже понад 137 осіб», – зазначила вона.

За словами кримчанки, щоб залишитись громадянином України, потрібно потрапити у Федеральну міграційну службу і написати заяву про відмову від російського громадянства.

Богуцька додала, що такі пункти відкриті в дуже обмеженій кількості – по одному в Сімферополі, Білогірську та Бахчисараї.

“Тобто всі пункти знаходяться в радіусі 40 кілометрів від Сімферополя, в той час як у Феодосії та Керчі перебуває велика група людей, які не хочуть бути громадянами Росії”, – розповіла кримчанка.

Тим, хто не зможе самостійно прийти до міграційної служби, потрібно відправити туди листа з повідомленням.

“Тоді вам за зворотною адресою буде вислана довідка, що ваша заява прийнята. І ця довідка буде говорити, що ви вже не громадянин Росії. Головне, відправити листа до 18 квітня”, –  наголосила Богуцька.

Кримчанка вважає, що перепони з підтвердженням українського громадянства будуються виключно для того, щоб в результаті можна було сказати, що тільки три відсотки жителів півострова захотіли залишитися у складі України.

Для написання заяви про небажання брати російське громадянство кримчанам дали місяць. Цей термін збігає 18 квітня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *