ОСТАННІ НОВИНИ

Сех хоче надавати переселенцям з Криму в оренду приватні будинки

|

Голова Львівської обласної державної адміністрації ОДА Ірина Сех пропонує надавати переселенцям з Криму в оренду приватні будинки. Про це І.Сех повідомила урядовцям під час Всеукраїнської селекторної наради, інформує Львівський портал прес-служба ЛОДА.

«Зараз у Львівській області потрібно вирішувати питання забезпечення переселенців з Криму житлом на триваліший термін. Кримчани, які зараз живуть у наших сім’ях, вже почуваються незручно, бо ніби «висять на шиї». Певний психологічний дискомфорт є, і це гнітить людей, які переселились із Криму», – зазначила І.Сех.

Як один із можливих варіантів вирішення проблеми вона запропонувала оренду житла. Такі напрацювання Львівщина вже має.

«Ми вивчали це питання. У нас зараз є на обліку 800 приватних будинків, які можна використати для потреб кримчан. Водночас ці будинки потребують ремонту. Ми рахували, що орієнтовна вартість робіт по кожному – це 50 тисяч гривень», – додала Ірина Сех.

Також, за словами очільника Львівщини, зараз потрібно вирішувати проблему  працевлаштування працездатних громадян без реєстрації місця проживання. Ще одне питання – переоформлення підприємницької діяльності з АР Крим на інші території України.

За підсумками селекторної наради Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив профільним міністерствам розробити окремий додаток до урядового розпорядження щодо переселенців з Криму. До нього включити всі питання, які порушували голови обласних державних адміністрацій на селекторній нараді. Урядове засідання щодо кримчан заплановане на завтра.

 Фото: прес-служба ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *