ОСТАННІ НОВИНИ

Екс-керівництву парку «Знесіння» закидають розтринькування бюджетних коштів

|

Неефективне використання бюджетних грошей виявили працівники Львівської міської ради, які за дорученням міського голови провели спеціальну перевірку в парку «Знесіння». Чиновники кажуть, підрядна фірма завищила вартість робіт майже на 20 тисяч гривень, а сам ремонт виконала неякісно. Втім, усю провину вони покладають на колишню дирекцію парку, яка й слідкувала за проведенням робіт. Про це передає кореспондент Львівського порталу

Як повідомили в міськраді, в неналежному стані знаходяться ряд будівель парку, одне з озер, а також колиба, яку мали відремонтувати ще в 2011 році. Загалом на ці роботи було виділено з міського бюджету 320 тис грн.

«Підрядні організації виконали роботу неякісно та не в потрібному обсязі. Наприклад, в будівлі за адресою Довбуша, 24 в 2010 році мали повністю замінити перекриття та встановити парапети зі сталі, проте фактично ці роботи не виконали. Наслідки «ремонту» можемо бачити зараз – це замокання стін та взагалі жахливий стан приміщення. Зайвих коштів на це списано 3 тисячі гривень при загальній вартості робіт 8,5 тисяч гривень. На інших будівлях ремонт також проведено неякісно – там помітно тріщини на стелі. Крім того, є ще один цікавий випадок – в 2011 році було використано 1,5 тисячі гривень на ремонт однієї з колиб «Знесіння», проте реставрації фактично не було, про що свідчать написи на дошках, датовані 2003, 2005 роками», – повідомив на брифінгу начальник управління контролю та аудиту ЛМР Олег Дроздов.

Крім того, в катастрофічному стані є одне з озер парку, яке очищували два роки тому та укріплювали його берегову лінію. Замість металевих конструкцій тоді були використані дешевші пластикові, тож зараз берег водойми розмився і перебуває в неналежному стані.

Також чиновник заявив, що міська рада виявила порушення при проведенні державних закупівель парком. Під час торгів було прийнято цінові пропозиції трьох учасників, але пізніше у міськраді виявили ознаки змови цих пропозицій. Наприклад, кошторисні рахунки учасників торгів мали однакові порядкові номери, і були сформовані в один день з інтервалом у 7 хвилин. Крім того, пропозиції були доволі схожі у текстовому та зовнішньому оформленні.

Відповідальність, на думку Олега Дроздова, має нести замовник робіт, тобто колишнє керівництво парку «Знесіння». Чиновник заявив, що буде проведено службове розслідування, яке й визначить долю керівників.

Втім, колишня дирекція парку називає перевірку надто упередженою та не визнає своєї вини. Пошкодження будівель та озера списує на несприятливі природні умови, які за чотири роки після ремонтів неабияк пошкодили майно.

«На дах будинку на Довбуша, 24 впало дерево і пошкодило покрівлю, внаслідок чого всередину почала затікати вода. А на новий ремонт коштів уже не було. В іншому ж будинку минулого року прорвало трубу, і воно було сильно затоплене. А «Водоканал» приїхав аж через чотири дні, коли в приміщенні було вже води по пояс. Стосовно озера, то підрядник дійсно виконав роботу неналежним чином, проте на період виконання робіт незалежні експерти провели огляд, і порушень не виявили, тож ми ніяк не могли це проконтролювати», – повідомив журналістам Володимир Ткачук, колишній заступник директора «Знесіння».

На запитання про те, чому в колибі, яку начебто ремонтували, є написи 2003 року, він відповів, що при заміні дощок був використаний старий матеріал із сусіднього дитячого майданчика, оскільки грошей вистарчало лише на оплату роботи.

Крім того, колишня дирекція скаржиться, що перевірку міська рада провела аж через чотири роки після перших робіт в парку. Кажуть, що час та природні умови негативно вплинули, а відтак саме тому колись гарні приміщення та озеро тепер є в неналежному стані.

Фото: Львівський портал, прес-служба Львівської міської ради 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *