ОСТАННІ НОВИНИ

У дев’яти водоймах Львова неякісна вода

|

Хімічна лабораторія КП «Адміністративно-технічне управління» щоквартально перевіряє якість води у 35 водоймах Львова, які розташовані або ж беруть початок на території міста. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

У водоймах Львова визначають наявність та вміст таких забруднюючих речовин: заліза, аміаку, нітратів, нітритів, фосфатів, хлоридів, сульфатів, завислих речовин, жирів, синтетичних поверхнево-активних речовин (СПАР), простіше кажучи, – миючих засобів, легкоокислюваної органіки (БСК-5), а також нафтопродуктів.

Результати хімічних аналізів, проведених протягом І кварталу 2014 р., виявили перевищення гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин від 4 до 5 показників у дев’яти водоймах: потік «Лисиницький», потік «Кривчицький», потік «Білогорський», потік «Водяний», річка «Стара», річка «Марунька», річка «Зубра», озеро на вул. Панаса Сотника, 5 та декоративний ставок на вул. Панча, 8. У воді більшості з цих водних об’єктів зафіксовані перевищення гранично допустимих концентрацій легкоокислюваної органіки, яка вказує на загальне забруднення води, аміаку та завислих речовин.

Також у воді деяких з них зафіксовані перевищення гранично допустимих концентрацій заліза та фосфатів.

Найчистішими водоймами, у яких не виявлено жодних перевищень гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин, є ставок на вул. Пластовій, 10, озеро на вул. Винниця, 74, озеро на вул. В. Великого, 4 та озеро у парку «Піскові озера».

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *