ОСТАННІ НОВИНИ

Швейцарiя не прийматиме активи від 33 російських чиновників

|

На території Швейцарії введені обмеження на фінансові операції 33 російських чиновників, щодо яких Євросоюз раніше запровадив санкції

Про це йдеться в повідомленні Державного секретаріату економіки Швейцарії  (СЕКО), повідомляє “ИТАР –ТАСС”.

В матеріалах СЕКО зазначається, що мова не йде про санкції, а про заходи, націлені на те, щоб виключити можливість обходу санкцій.

Заходи набувають чинності в середу о 18:00 за київським часом (о 20:00 – мск). “Зазначені особи не зможуть перевести до Швейцарії свої активи, які є у них за межами ЄС. А переведення активів з країн ЄС вже виключено, тому що вони заморожені відповідно до санкцій ЄС”, – йдеться в повідомленні Державного секретаріату економіки Швейцарії .

До списку 33 російський чиновників, зокрема, включенi спікер Держдуми Сергій Наришкін, голова Ради Федерації Валентина Матвієнко, віце-прем`єр РФ Дмитро Рогозін.

Нагадаємо, минулого тижня влада Швейцарії вирішила залишити за собою право повторити санкції, запроваджені Сполученими Штатами та Європейським союзом щодо Росії.

Швейцарiя також заявила, що планує вжити всіх необхiдних заходів, щоб не стати “гаванню” для ухилення Москви від санкцій Євросоюзу і США.

espreso.tv

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *