ОСТАННІ НОВИНИ

Ставки спецмита на імпортні автомобілі з 14 квітня знизяться на третину

|

Україна проведе лібералізацію спеціальних заходів щодо імпорту в Україну автомобілів, знизивши ставку мита на третину. Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку, передає Еспресо.TV.

“Ставка мита в рамках лібералізації заходів становитиме: на автомобілі з робочим об’ємом циліндра двигуна понад 1000 см3, але не більш як 1500 см3, – 4,31% (раніше – 6,46%); з об’ємом циліндра понад 1500 см3, але не більш як 2200 см3, – 8,63% (раніше – 12,95%)”, – йдеться в повідомленні відомства.

Ставки знизять відповідно до рішення Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі, яке вступило в силу 28 березня цього року.

“Зниження ставок на третину відбуватиметься кожні 12 місяців”, – пише прес-служба.

Зниження ставок відбувається в рамках лібералізації імпорту автомобілів згідно з договором про захисні заходи Світової організації торгівлі та частиною четвертою статті Закону України “Про застосування спеціальних заходів щодо імпорту в Україну”.

Спеціальні мита на імпорт автомобілів в Україну були введені 14 квітня 2013 з метою підтримки національних автовиробників, які переживали серйозний спад виробництва, повідомляє “УНІАН“.

Спецмита були введені строком на 3 роки.

27 лютого Всеукраїнська асоціація автоімпортерів і дилерів (ВААІД) закликала новий уряд ліквідувати корупцію та хабарництво на митниці, а також скасувати спецмита на імпорт автомобілів і утилізаційний збір.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *