ОСТАННІ НОВИНИ

Бандерівська Львівщина прийняла третину усіх кримчан, котрі покинули домівки

|

За попередніми підрахунками Львівщина прийняла третину усіх біженців з окупованого Росією Криму. Такі дані озвучив регіональний представник Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців Олдріх Андрисек. Про це Львівському порталу повідомили в прес-службі ЛОДА.

За словами О. Андрисека в ООН вдячні керівництву області за швидку реакцію на події. «За нашими підрахунками на території всієї України шукають прихисток 3000 людей із АР Крим. У Львівській області – 1/3 цих людей. Зараз немає чіткої статистики, але ми знаємо, що не всі переїжджають офіційно і не всі ще переїхали, тому цифра буде більшою», – зазначив Олдріх Андрисек.

Також він наголосив, що вирішувати питання необхідно на центральному рівні. «Люди повинні отримати гарантії від держави, що майно, яке в них є в Криму, у них залишиться. Є багато речей, які повинна робити держава. Люди не можуть довго жити в санаторіях», – сказав Олдріх Андрисек. Водночас представник Меджлісу кримськотатарського народу на Львівщині Алі Бекаєв розповів, що про них турбуються, допомагають, але цей процес затягується. «Починають з’являтися фінансові проблеми, та й неприємно створювати незручності тим, хто нас прийняв на Львівщині… Ми повернемось у Крим, але зараз там небезпечно», – додав Алі Бекаєв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *