ОСТАННІ НОВИНИ

Потік біженців з материкової України в Крим не спостерігається – прикордонники

|

Прикордонники спростовують інформацію російських ЗМІ, які повідомляють про потік біженців з материкової України в Крим. Про це Львівському порталу повідомили в Адміністрації Держприкордонслужби України.

«В Крым ежедневно прибывает около 200 беженцев из Украины, их общее количество достигло нескольких тысяч”, – об этом сообщил самопровозглашенный первый вице-премьер Крыма Рустам Темиргалиев» – про це повідомляють деякі засоби масової інформації з посиланням на «ИТАР-ТАСС».

Нічим не підтверджена інформація постійно лунає з вуст так званих «лідерів» Криму та інформаційних повідомлень російських мас-медіа.

Державна прикордонна служба заявляє, що на даний час не зафіксовано випадків, коли б люди їхали в АР Крим з речами, великими групами чи сім’ями. Також не відмічаються й інші факти, які б вказували, що громадяни втікають у Крим, як біженці чи задля кращого життя.

Натомість, ще недавно російські засоби масової інформації неодноразово подавали інформацію про те, що українці масово втікають у Росію через ситуацію, яка склалася в Україні. Проте в відеоматеріалах використовували кадри з пункту пропуску «Шегині», що на кордоні з Польщею. Називали цифри у понад 100 тисяч осіб. При цьому перетин кордону з Росією по ділянці Східного регіонального управління Держприкордонслужби у середньому за добу, як в Україну так і на виїзд з України, становить 45-50 тисяч осіб різного громадянства.

Однак вони чомусь не заявляють про виїзд людей з Криму. Так, за даними Держприкордонслужби з початку конфлікту з півострова вимушено виїхало більше 1000 осіб. Також зафіксовано факти, коли громадяни України, які були змушені покинути Кримський півострів, просили притулку в країнах ЄС. В даний час зафіксовано 34 таких осіб. Зокрема, група з 32 кримських татар (в тому числі 17 дітей) у пункті пропуску «Шегині», що на Львівщині, повідомили, що проживали поблизу Євпаторії та у зв’язку з тим, що допомагали військовим України, їх почала переслідувати так звана  нинішня влада Криму. Виїжджають вони в Республіку Польщу для отримання статусу біженців, щоб уникнути насилля.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *