ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині налічується майже 2,5 тис хворих на туберкульоз

|

Протягом місяця, з 24 березня до 12 квітня, на Львівщині триватиме обласна профілактична акція: «Дні профілактики туберкульозу і хронічних захворювань органів дихання». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

Символічно ця акція приурочена Всесвітньому дню боротьби з туберкульозом, який за рішенням ВООЗ, відзначається щорічно 24 березня – у день, коли німецький мікробіолог Роберт Кох заявив про своє відкриття збудника туберкульозу.

Мета акції – привернути увагу суспільства до проблем туберкульозу, профілактики та лікування цієї хвороби.

У Львівській області сьогодні налічується 2 491хворих на туберкульоз, з них 1534 – вперше діагностований. Також знизились обласні показники смертності від туберкульозу.

Під час минулорічної акції у лікувально-профілактичних закладах області було обстежено методом флюорографії 96 тисяч 431 особа (виявлено 96 хворих на туберкульоз); методом мікроскопії мокротиння обстежено 3 215осіб (виявлено 17хворих на туберкульоз). Майже 12 тисячам дітей було проведено туберкуліно-діагностику – з вперше виявленим позитивним результатом виявлено 331 дитину.

Сьогодні на туберкульоз переважно хворіють молоді люди працездатного віку, проте ризик захворіти однаковий у всіх.

Найхарактернішим симптомом туберкульозу є кашель упродовж трьох тижнів і більше, зазвичай, з виділенням мокротиння. Усі, хто має цей симптом повинні якнайшвидше пройти обстеження у лікаря, зробити флюорографію та здати мокротиння на дослідження.

Тож не легковажте із власним здоров’ям. Пройдіть флюорографічне обстеження у поліклініках за місцем проживання.

Лише спільними зусиллями медицини, місцевих органів влади, благодійних та громадських організацій можна здолати цю недугу.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *