ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині майбутні офіцери на практиці вчились протистояти ворогу

|

На польовій навчально-матеріальній базі Академії сухопутних військ, а саме в Центрі забезпечення навчального процесу та Міжнародному центрі миротворчості й безпеки, вдосконалюють свої теоретичні знання на практиці майже 250 майбутніх командирів механізованих і танкових підрозділів, а також більше 40 курсантів, які опановують спеціальність військових вихователів. Про це львівському порталу повідомили в Медіа-групі Академії СВ.

На танкодромі Академії щоденно відбуваються вправи водіння різних бойових машин. Зокрема, курсанти-танкісти, що вчаться на третьому курсі, виконали вправу водіння танків у колонні.

За словами начальника кафедри водіння бойових машин та автомобілів полковника Миколи Чорного, виконання цієї вправи передбачає не лише вправне керування багатотонними броньованими машинами у складі колони із дотриманням встановлених швидкості та дистанції. Майбутні офіцери повинні практично виконати розгортання у бойовий порядок та зімітувати дію підрозділу у наступі.

У рамках проведення польового виходу значну увагу приділено заняттям із тактики та управління діями підрозділів різних родів військ. Курсанти опановують не лише навички під час виконання класичних бойових завдань в наступі та обороні. В реаліях сьогодення досвідчені викладачі надають майбутнім офіцерам необхідні знання та вміння під час проведення найбільш вірогідних дій. До прикладу, курсанти першого курсу, які в майбутньому очолять підрозділи механізованих військ, вже вивчають як знешкоджувати незаконні збройні формування в умовах міста.

«Висококваліфіковані військовослужбовці повинні не лише перебувати у відмінній фізичній формі та вміло використовувати зброю. Особливо це стосується тих, хто поведе солдатів у бій для захисту Вітчизни, – розповів начальник навчально-тренувального комплексу кафедри тактики капітан Вадим Беспека. – У кожному виді бою вони мають блискавично приймати правильні рішення та вміло керувати підлеглими. Наприклад, під час ведення бойових дій у місті, військовослужбовці повинні зважати на багато чинників, які не притаманні відкритій місцевості. Це особливості міської забудови, обмежена видимість, велика ймовірність засідок та неочікуваних дій супротивника тощо».

Під час таких занять, за словами офіцера, підвищується злагодженість та організованість підрозділу, а майбутні офіцери отримують необхідні навички із керування підлеглими та ведення дій у найбільш вірогідних умовах.

Але найгучніше у ці дні на військовому стрільбищі. Щоденно, вдень і вночі, вихованці Академії сухопутних військ вдосконалюють свої вміння зі стрільби з різноманітних зразків стрілецької зброї та гранатометів.

Першокурсники-піхотинці вперше випробували свої сили у стрільбі з потужного автоматичного гранатомету АГС-17.

Цей зразок є колективною зброєю, адже підготовка до його застосування та стрільба з нього вимагає злагоджених дій розрахунку, який складається з двох військовослужбовців, – зазначив старший викладач кафедри вогневої підготовки підполковник запасу Юрій Мєзєнцев. – Першокурсники, незважаючи на свій незначний військовий досвід, діють старанно та зі всією відповідальністю. Перш за все, це зумовлено їхньою мотивацією до військової служби та готовності до захисту Батьківщини в складних військово-політичних умовах, що виникли у південно-східних регіонах нашої країни.

Поруч, на сусідній ділянці, виконували вправу стрільб з 7,62-мм кулемета ПКМ курсанти першого курсу, які навчаються за спеціальністю «Виховна робота». За цим фахом навчаються, зокрема, й дівчата. Маючі 20 набоїв, вони повинні були з положення лежачи уразити мішені, які за своїм обрисом нагадують окремих піхотинців та  кулеметний розрахунок. Але ні значна вага кулемету, ні зусилля, які необхідно застосовувати під час його заряджання та стрільбі, не завадили всім першокурсникам вдало впоратись із вогневими завданнями.

Для майбутніх офіцерів-вихователів польовий вихід завершиться вже наприкінці цього тижня, а курсанти-піхотинці й танкісти вдосконалюватимуть свою військову майстерність на полігоні ще тиждень. А днями до них долучаться вихованці Академії інших спеціальностей, які вчаться на факультеті підготовки спеціалістів інженерних військ та військ РХБ захисту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *