ОСТАННІ НОВИНИ

Українці скасовують бронювання путівок до Криму, – туроператори

|

«Зараз ще зарано констатувати, що сезон в Криму зірвано. Річ у тім, що справи в Криму зараз доволі сумнівні, і невідомо, як надалі розвиватимуться події», – коментує для «Погляду» прес-секретар Асоціації лідерів турбізнесу України Юлія Олійник.

Проте, вона додає, що кількість охочих відвідати Крим серйозно зменшилася: «Кількість заброньованих путівок набагато менша, ніж торік, до того ж, більшість заявок раннього бронювання були скасовані і поки що курортний сезон у Криму під величезним питанням».

Але не варто забувати, що зараз лише березень, додає Юлія Олійник, до початку курортного сезону ще орієнтовно десь півтора місяця, більшість туристів туди їде саме в період червень-серпень, в цей пляжний сезон відпусток, тобто це період, на який припадає найбільша частина відпусток, близько 80%. І саме від того, яким чином будуть розвиватися події на півострові, можна буде робити якісь висновки.

«Поки що не можна назвати конкретних цифр, скільки людей відмовилося від подорожей до Криму, але, безумовно, тривожні події на півострові негативно вплинуть на цьогорічний туристичний сезон», – підсумувала представник Асоціації лідерів турбізнесу України.

«Погляд» поцікавився і в конкретних туристичних фірм, які працюють у Львові, про ситуацію із відпочивальниками у Криму.

В одному із львівських туристичних агентств розповіли, що львів’яни не часто їздять до Криму, але ситуація на півострові може відбити бажання і в тих, хто все-таки любив там відпочивати.

«Взагалі у Львові падає попит на поїздки до Криму, і це не пов’язано з останніми подіями, просто люди їздять напряму, без турфірм. На сьогодні в нас поки що немає жодної заброньованої путівки чи навіть запитів щодо півострова. Взагалі-то, найбільше путівки купують безпосередньо перед поїздкою, найбільше – кінець травня, початок червня. Але, безумовно, події в Криму ще більше вплинуть на те, що люди відмовляться від відпочинку в Автономній Республіці», – наголошує менеджер турагенства Ірина.

«Крим в нас не є популярним, ним дуже рідко цікавляться, – каже Мар’яна, представник іншої турагенції, – зараз немає жодних бронювань, але це не пов’язано з подіями на півострові, Крим у нас не популярний».

Вона додає, що минулого року бронювали лише дві путівки на півострів, а цьогоріч ще ніхто не цікавився: «Цього року про Крим ще ніхто не запитував, а коли ми самі телефонуємо до туристів, які вже їздили, і запитуємо про відпустку на цей рік, то вони відповідають: «Так, їдемо в Крим з автоматами, відправляйте нас!».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *