ОСТАННІ НОВИНИ

Понад 300 прикордонників зі Львівщини відправилися захищати східний кордон України

|

Сьогодні, 14 березня, у Кінологічному навчальному центрі (місто Великі Мости Сокальського району) відбувся урочистий мітинг з нагоди відправки об’єднаної мотоманевренної групи Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України для захисту східного кордону України.

 Про це Львівському порталу повідомила прес-служба ЛОДА.

Як повідомив начальник Західного регіонального управління  Державної прикордонної служби України Артур Горбенко, добровольців відібрано зі складу західного регіону, а саме  Львівської, Волинської, Івано-Франківської та Чернівецької областей. За його словами, військовослужбовці будуть залучені до посилення державного кордону на східному рубежі.

«Сьогодні ми направляємо об’єднану мотоманеврену групу із 311 військових для виконання завдань для захисту територіальної цілісності та забезпечення надійної охорони східного кордону України, – повідомив Артур Горбенко. – Добровольці-прикордонники будуть виконувати заходи захисту пунктів пропуску та недопущення їх захоплення, проведення додаткових режимних заходів на контрольованих прикордонних районах, а також несення служби на блокпостах й за необхідності протидіяти реверсійно-розвідувальним групам із суміжної сторони. У разі озброєної агресії, безумовно, наші прикордонники будуть залучатись і до оборони державного кордону», – додав А. Горбенко.

Своєю чергою голова ЛОДА Ірина Сех відзначила, що військові забезпечені усім необхідним стрілецьким арсеналом, запасом матеріально-технічного забезпечення й повністю готові до виконання завдань за призначенням.

«52% добровольців – це сімейні чоловіки, які свідомо йдуть захищати свою Батьківщину. Напередодні вони пройшли спеціальний вишкіл, і ми з гордістю відправляємо їх для захисту нашої суверенності та сподіваємось, що конфлікт буде вирішено політично, і всі повернуться додому здоровими», – сказала Ірина Сех.

Також голова ОДА ознайомилась із навчально-матеріальною базою Кінологічного навчального центру та вручила військовим освячену напередодні ікону – символ незламності духу та віри в перемогу.

Фото: прес-служба ЛОДА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *