ОСТАННІ НОВИНИ

Підприємець, який надурив кілька банків, отримав п’ять років

|

Винесено вирок шахраю, який незаконно заволодів значними сумами кредитних коштів банківських установ міста Львова, повідомили Львівському порталу у ВЗГ ГУМВС України у Львівській області.

Набрав законної сили вирок, винесений Галицьким районним судом міста Львова по кримінальній справі, порушеній за матеріалами УБОЗ ГУМВС України у Львівській області, стосовно  керівника одного з ТзОВ Львівщини, який незаконно заволодів значними сумами коштів банківських установ Львова.

У березні 2010 року, за матеріалами УБОЗ слідчим управлінням ГУМВСУ у Львівської області було порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 209 КК України у відношенні підприємця, жителя Львівщини, який шляхом обману та з використанням підроблених документів, отримав у банківських установах міста Львова кредитні кошти на загальну суму 430 тис. доларів США та 852 тис. гривень, без мети їх повернення.

Під час укладання кредитних договорів із банківськими установами, підприємець надав завідомо підроблені документи з неправдивими відомостями про розмір заробітної плати, також при цьому ним умисно приховувалась інформація щодо наявних боргових зобов’язань перед іншими банківськими установами.

Для забезпечення виконання зобов`язань перед банківськими установами  щодо умов кредитних договорів, підприємець надав у  заставу рухоме майно (автомобілі), придбані за раніше вже отримані кредити та які вже перебували у заставі.

У подальшому, отримані у банківських установах міста кредитні грошові кошти підприємець легалізовував шляхом придбання транспортних засобів, зокрема, автомобілів марки «Хонда Акорд», «Lexus ES 350», «Mersedes-Benz GL450», а також майнового комплексу та земельної ділянки.

За результатами досудового розслідування та під тиском незаперечних доказів, вина затриманого у вчинені інкримінованих злочинів була доведена повністю і кримінальна справа скерована до суду.

Рішенням суду підприємцю винесено вирок, за яким вказаний громадянин засуджений до 5-ти років позбавлення волі із встановленням іспитового терміну 2 роки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *