ОСТАННІ НОВИНИ

В освіту Львівщини вкладуть майже 15 мільйонів гривень

|

Депутати обговорили основні напрямки використання бюджетних коштів в освітній галузі на 2014 рік. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської обласної ради.

На засіданні постійної комісії з питань освіти та науки Львівської обласної ради депутати обговорили уточнені напрямки на виконання у 2014-ому році заходів Програми розвитку освіти Львівщини на 2013 – 2016 роки. Цим документом, який комісія винесе на затвердження сесії Львівської обласної ради, буде визначено пріоритетні напрямки, на які цього року скеровуватимуться кошти з обласного бюджету.

Зокрема, понад 2 млн грн з бюджету Львівської області планують виділити на розвиток мережі дошкільних навчальних закладів. На підтримку професійно-технічної освіти Львівщини у 2014-ому році в обласному бюджеті депутати передбачили більше 1 млн грн. Таку ж суму планують скерувати на модернізацію комп’ютерної бази навчальних закладів Львівської області.

Одним із пріоритетних напрямків, які фінансуватимуться з обласного бюджету в освітній галузі цього року, депутати виділили створення доступних умов для навчання та реабілітації дітей з обмеженими функціональними можливостями, а також розвиток інклюзивної форми навчання та на реалізацію спеціальних програм реабілітації дітей.

Разом з тим з бюджету Львівщини планують скерувати кошти на систему заохочення молодих учених і студентів та на міжнародну співпрацю й підтримку освіти в діаспорі.

Усього на виконання заходів Програми розвитку освіти Львівщини у бюджеті області на 2014 рік закладено 14 млн 540 тис. грн.

Фото: Shutterstock

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *