ОСТАННІ НОВИНИ

Україні загрожує масштабне російське вторгнення, - Парубій

|

На кордоні з Україною знаходяться більше 80 тисяч російських військових, з них 8 тисяч – за кілька годин переїзду до Києва  

Про це на брифінгу заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Парубій, повідомляє «УНІАН».

За словами Парубія, на кордоні з Україною знаходиться «угруповання Збройних сил РФ, включаючи резерви. Це угрупування налічує понад 80 тисяч особового складу, до 270 танків, бойових броньованих машин – до 180, артсистем – до 380, реактивних систем залпового вогню – до 18, бойових літаків – до 140, ударних вертольотів – до 90, бойових кораблів і катерів – до 19».
«З них з Північного Поліського напрямку – до двох угруповань загальною чисельністю до 8 тисяч особового складу, до 170 танків, до 520 бойових броньованих машин, до 120 артсистем, до 40 літаків і до 20 вертольотів. Це угруповання знаходиться в безпосередній близькості до українського кордону, і фактично через кілька годин переїзду до столиці України Києва», – сказав Парубій.
Він зазначив, що подібні угруповання «перебувають зі Східного Слобідського напрямку, Південного Донецького, Запорізького напрямку, на території Краснодарського краю, а також на території Придністровської Молдавської республіки».
Парубій нагадав, що Збройні сили України приведені в повну бойову готовність, вони проводять планові навчання.
«Частина з них передислокована в місця проведення навчань, там, де вони найбільш швидко й оперативно можуть відповісти на ті виклики, які сьогодні стоять перед Україною», – сказав секретар РНБО.
За його словами, українські підрозділи сьогодні розташовуються таким чином, щоб бути в змозі відбити атаки з будь-якого напрямку.
Як повідомляли «Коментарі», раніше міністр оборони Ігор Тенюх заявив, що біля кордонів України зараз знаходиться 220 тисяч російських військових, а також 1800 танків, понад 400 вертольотів, 150 літаків і 60 кораблів.
Фото: PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *