ОСТАННІ НОВИНИ

Викрадений з львівського райвідділу пістолет знайшли біля сміттєвих баків

|

Громадські активісти Львова допомагають правоохоронцям повертати зброю, яка була викрадена з райвідділів міліції міста під час подій 19 лютого цього року, поінформували Львівський портал у ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області. 

Як повідомив начальник Львівського міського управління міліції підполковник міліції Сергій Зюбаненко, 6 березня, працівникам міліції активісти повернули бойовий пістолет ПМ, який, ймовірно, був на озброєнні в ОВС.

До мене звернулися активісти – це група молодих людей, які зареєстрували громадську організацію, що мала б пройти реєстрацію в органах юстиції, щоб в подальшому працювати у місті Львові. Ми намітили плани співпраці по охороні громадського порядку та різних об’єктів, що розташовані у місті Львові. Одним із пріоритетів цієї співпраці є повернення зброї, що була викрадена з райвідділків міліції Львова. Сьогодні до мене звернулись активісти і повідомили, що в них є одна одиниця вогнепальної зброї, а саме пістолет ПМ. Цей пістолет вони принесли до мене в кабінет, була запрошена слідчо-оперативна група та експерт для огляду. Судячи з поверхневого огляду, можна сказати, що це є дійсно пістолет Макарова, що є на озброєнні в ОВС, на якому збиті номери», – розповів Сергій Зюбаненко.

Він також  відмітив, що особи, в чиїх руках перебувала ця зброя, судячи з усього зумисне збили номери, щоб ускладнити її ідентифікування.

«Можна припустити, що цей пістолет є одним з тих, що були викрадені у райвідділках міста Львова», – заявив Сергій Зюбаненко. 

Як розповів один з активістів «Самооборони», який приніс зброю до Львівського міського управління міліції, пістолет було знайдено біля сміттєвих баків на вулиці Зарицьких у Львові.

«В ніч на 7 березня, їхав з чергування патрулів Самооборони. Їхав вулицею Зарицьких і зупинився  біля сміттєвих баків, щоб викинути сміття, аж тут під ногами розгледів пістолет. Повернувся в машину, взяв ганчірку і забрав його з собою. Після цього звернувся до нашого юриста і запитав у нього, як це все можна здати. І разом з юристом прийшли у міське управління міліції, щоб віддати знахідку», – розповів Олександр.

Активіст також зазначив, що взяти і принести до міліції знайдену зброю його спонукали заклики працівників міліції до населення, які лунають зі ЗМІ, анонімно здавати зброю.

Фото: ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *