ОСТАННІ НОВИНИ

Проросійські активісти захопили Луганську ОДА

|

У Луганську близько 12.00 одночасно почалися два мітинги: мітинг на честь 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка і мітинг проросійських активістів 

Про це повідомляє УНІАН.

У мітингу на честь 200-річчя з дня народження Шевченка взяло участь близько 1 тис. осіб. Серед них були прихильники ВО «Батьківщина» та ВО «Свобода», а також жителі міста, що підтримують єдину Україну.

На протилежному боці біля Пілона Слави почався проросійський мітинг. Присутні тримали прапори Російської Федерації, а також транспаранти «Луганщина за референдум» та ін.

«Основна маса людей почала підходити з боку центрального ринку. Вони йшли по проїжджій частині вул. Радянська з криками «Росія ! Росія!». В результаті велика група молодих людей перекрила вул. Радянську , і приєдналася до проросійського мітингу. Мітинг їх захоплено вітав. Потім натовп рушив далі, змітаючи все на своєму шляху – і міліціонерів, і проукраїнський мітинг, далі кинулися до будівлі ОДА і увірвалися до неї. Чулися звуки розбитого скла. Міліція спочатку спробувала чинити спротив, але потім розбіглася», – розповідають очевидці подій, пише «Острів»

Найбільш активні участики на даху ЛОДА знімають український прапор і вивішують російський. Крім того, внизу в натовпі майорить білоруський прапор.

Натовп скандує: «Росія!Росія! Референдум!». Звучать заклики 16 березня провести референдум про входження до складу РФ.

Як раніше повідомляли «Коментарі», 3 березня проросійські активісти захопили два поверхи Донецької облдержадміністрації. Під їх контролем опинилися малий і великий сесійні зали. Після зриву позачергової сесії Донецької облради проросійські мітингувальники заблокували будівлю. Проте пізніше всіх людей евакуювали з будівлі у зв´язку з повідомленням про замінування облради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *