ОСТАННІ НОВИНИ

Росія продовжує стягувати війська у Крим

|

Російські військові продовжують блокувати паромну переправу “Крим”. Про це повідомляє офіційний сайт Держприкордонслужби.

За інформацією, всього в пункті пропуску перебуває до 100 озброєних військовослужбовців Росії та 50 чоловік так званої “самооборони”.

Застосовуючи фізичну силу вони унеможливлюють здійснення належного прикордонного та інших видів контролю, – відзначили у відомстві.

У ДПС розповіли, що у п`ятницю відбулося ще дві провокації у пункті пропуску “Крим”, під час яких російські військові сприяли прориву через кордон фактично двох армійських колон.

Вони відтіснили представників усіх контрольних служб, а за деякий час спочатку через кордон прорвалося 15 автомобілів “Камаз” без номерів, серед яких також був один паливозаправник та машина зв’язку.

Невдовзі у такий самий спосіб російські військові пропустили ще 10 “Камазів”, 6 “Уралів” та карету швидкої допомоги.

Згідно з повідомленням, техніка та матеріальні засоби доставляються десантними кораблями Чорноморського флоту Росії.

В бухті “Казача” з двох кораблів вивантажили спочатку 18 вантажних автомобілів “Урал” та “Камаз” з продовольством, а згодом 17 автомобілів “Камаз” та 1 БТР.

За інформацією zaxid.net, у Криму російські військовослужбовці штурмом захопили відділ прикордонної служби «Щолкіно» та, погрожуючи зброєю, вигнали сім`ї прикордонників на вулицю.

Про це йдеться в повідомленні Держприкордонслужби України.

«Озброєні російські спецназівці увірвались до прикордонного підрозділу вночі. Під час нападу агресори побили старшого зміни прикордонних нарядів, який здійснював чергування та намагався чинити опір, та захопили кімнату зберігання зброї», – йдеться в повідомленні.

Як зазначили у прикордонслужбі, нападники увірвались і до квартир, де проживають сім`ї прикордонників.

«Озброєні росіяни відібрали мобільні телефони у начальника відділу прикордонної служби, його дружини та інших офіцерів. Погрожуючи зброєю, вони наказали всім зібрати речі та покинути територію відділу», – повідомили у відомстві.

На цей час підрозділ захоплений російськими військовими.

Як відомо, раніше у Держприкордонслужбі повідомляли, що у Криму перебуває близько 30 тисяч військових з РФ.

 

Фото: Радіо “Свобода”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *