ОСТАННІ НОВИНИ

Глава американського держдепу погрожує Росії ізоляцією через Україну

|

Глава Держдепартаменту США Джон Керрі вважає останні дії Росії інтервенцією.

Про це він заявив на прес-конференції в Києві у вівторок.

“Якимось чином російські лідери фактично є інтервентами. Проте досі немає доказів тих причин (вторгнення – ред.), про яких говорить Росія”, – сказав Керрі.

Представник США скептично поставився до аргументації російської сторони, зокрема повідомленнями про напади на церкви на сході країни, існування загрози російським громадянам на території України, а також спроби нової київської влади нібито дестабілізувати ситуацію в Криму.

“Проте всі знають дуже добре, що військовослужбовці в Криму жодного разу не вистрелили, не відреагували ні на які провокації, а їх оточили війська, які вторглись на територію”, – підкреслив держсекретар США.

При цьому він заявив, що західні країни готові вдатися до ізоляції Росії.

“Якщо Росія вирішить не підтримати деескалацію конфлікту, якщо не буде працювати безпосередньо з урядом України (а ми сподіваємося, що вони будуть співпрацювати), тоді наші партнери не будуть мати ніякого вибору, як приєднатися до нас і застосувати ті заходи, які ми зробимо для ізоляції Росії в дипломатичному, економічному і міжнародному форматі”, – зазначив Керрі.

Як повідомляють західні ЗМІ, за неофіційною інформацією Сполучені Штати мають намір ввести санкції проти Росії вже до кінця тижня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *