ОСТАННІ НОВИНИ

Санаторії Львівщини готові прийняти кримчан

|

Голова Львівської обласної ради Петро Колодій провів зустріч із керівниками санаторіїв і лікувально-оздоровчих комплексів із Трускавця, Моршина, Східниці, Немирова, під час якої вони висловили готовність приймати кримчан.

Про це Львівському порталу повідомила прес-служба ЛОР.

Учасники наради обговорили питання, як організувати прийом кримчан так, щоб вони себе почували комфортно у нашій області. За результатами наради було досягнуто домовленості про те, що керівники оздоровчих закладів нададуть інформацію про те, скільки людей вони готові прийняти. 

Роботу з прийому людей координуватиме Департамент соціального захисту населення Львівської обласної державної адміністрації, що на вулиці Митрополита Андрея, 10 (третій поверх). За цією адресою працюватиме цілодобовий пункт прийому кримчан.

Як повідомив Директор департаменту соціального захисту Львівської обласної державної адміністрації Василь Мартиняк, відкрито гарячі телефонні лінії. Вся інформація, яка надходитиме, буде скеровуватися у Департамент, де  спілкуватимуться з кримчанами. За той час, поки вони перебуватимуть у дорозі, працівники Департаменту спілкуватимуться з галичанами, які готові їх прийняти. «Коли кримчани приїжджатимуть до Львова, на них уже будуть чекати чергові автомобілі, які розвозитимуть людей по тих об’єктах, де вони будуть поселятися», – відзначив Василь Мартинюк.

Голова Львівської обласної ради Петро Колодій також відзначив, що в основному на гарячу телефонну лінію, номер якої оприлюднила Львівська обласна рада, звертаються жінки з дітьми, які навчаються в школах чи ходять у садочки. «Тому важливо  моніторити, де є найближча школа чи садочок до місця поселення, щоби туди відразу дітей відправляти», – зауважив він.  

 Голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослав Качмарик наголосив: «Дуже важливо, щоби кримчани не почували себе біженцями на своїй українській землі. Саме для цього нам всім потрібно забезпечити належні для них умови проживання. Від приїзду і до від’їзду на свою землю вони повинні бути забезпечені організаційно», – сказав Ярослав Качмарик.          

               

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *