ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська облрада звернеться до Генпрокурора з вимогою заборонити Комуністичну партію

|

У Львівській облраді за ініціативи голови фракції Політичної партії «УДАР Віталія Кличка» Оксани Юринець зареєстровано проект рішення «Про звернення до Генерального прокурора України про вжиття заходів щодо заборони діяльності на території України Комуністичної партії України». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі партії.

У проекті рішення, зокрема, йдеться події про те, що «прийняття всупереч інтересам Української держави законів, особливо 16 січня 2014 року, віддання завідомо неправомірних наказів та розпоряджень, а також чисельні інші дії представників Комуністичної партії України, в результаті призвели до жахливої трагедії – майже сотня смертей, тисячі поранених та скалічених людей, досі не встановлене число тих, хто пропав безвісти, мільйонні матеріальні збитки для нашої країни».

Автор проекту рішення наголошує, що відповідно до існуючих правових норм, політична партія повинна бути заборонена, якщо її дії спрямовані, у першу чергу, на посягання на права і свободи людини.

«Звертаємося до Вас не лише як депутати обласної ради, але як і громадяни, які через егоїстичні намагання КПУ втримати владу (а отже — мільйонні статки) втратили найдорожче — життя близьких, рідних та друзів. З огляду на це, просимо подати на розгляд Верховного Суду України, як суду першої інстанції, позовну заяву про заборону діяльності на території України Комуністичної партії України», – йдеться у проекті рішення».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *