ОСТАННІ НОВИНИ

Біля Севастопольського загону морської охорони перебувають військовослужбовці ЧФ РФ

|

Вранці 28 лютого відбулася спроба блокування Севастопольского загону морської охорони Державної прикордонної служби України. Про це повідомляє прес-служба прикордонників України.

Близько 30 озброєних осіб, які не представилися, на чотирьох автомобілях прибули до Севастопольського загону морської охорони. Прикордонниками дані особи були ідентифіковані як військовослужбовці 810-ї бригади морської піхоти ЧФ РФ. Вони розташувались перед КПП загону та оточили усі підступи. На висотах навколо загону розміщені снайпери. Пізніше до КПП прибув керівник групи російських військовослужбовців капітан 1 рангу Олександр Толмачев.

Він заявив, що вимоги блокувальників, аби ніхто не залишав частину. Вони ніби-то виконують вимоги постанови «Ради Безпеки Криму» – не допустити захоплення зброї екстремістами. Після переговорів з командиром загону російські військовослужбовці відійшли на 25 метрів від КПП і ведуть спостереження. Також вранці ракетний катер ЧФ РФ «Івановец» (на фото) зупинився на відстані 5-ти кабельтових від берега на рейді Балаклавської бухти, нібито через поломку двигуна.

Окрім цього Державна прикордонна служба України інформує, що сьогодні у ході охорони державного кордону постом технічного спостереження було відстежено перельот із Керченського напрямку на висоті до 1 кілометра більше 10 російських військових вертольотів в Україну.

На аеродромі «Кача» було оформлено три вертольоти, стосовно яких була подана відповідна заявка ЧФ РФ. Інші вертольоти, які перетнули державний кордон України, порушили вимоги відповідних двосторонніх угод.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *